2 februari 2019: Gits (20 km)

Wandelen in de omgeving rond Gits en Hooglede

Voor alle duidelijkheid: dit is niet mijn favoriete wandelstreek in West-Vlaanderen. Het aanbod van georganiseerde tochten was echter heel beperkt en ook de weersvoorspellingen waren niet van die aard om zich een verre verplaatsing met de wagen te veroorloven.

De wandeltocht vertrok vanuit de sporthal van Dominiek Savio, een instelling die ondersteuning biedt aan mensen met een handicap. De wandelclub trakteerde de wandelaars op pannenkoeken en wij namen het zekere voor het onzekere: we smulden ze op voor de wandeling. Men weet immers nooit …

Er was eerst een plaatselijke lus rond de groene omgeving van de “Hoeve Ter Kerst”. De paadjes waren nat en modderig en het was uitkijken om de voeten droog te houden.

Daarna stapten we via de Gitsberg richting Hooglede. De dorpskern van Hooglede ligt zoals de plaatsnaam het verklapt boven op een heuvelrug. We wandelden een poosje langs een drukke weg boven op de heuvelrug. Aan onze linkerkant lag Roeselare en aan onze rechterkant het centrum van het lager gelegen Gits. Onderweg passeerden we nog het Duitse militaire kerkhof met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Hier liggen meer dan 8000 Duitse soldaten begraven. Het is één van de vier grote Duitse begraafplaatsen in West-Vlaanderen.

Na de passage in Hooglede ging de tocht verder naar Gits. Een modderige veldwegel leidde ons tot bij een rustpost in een voetbalkantine. We namen er de tijd voor een kom warme soep. Daarna wandelden we terug naar het Dominiek Savio.

In de sporthal stond ondertussen een lange rij, geduldige wandelaars aan te schuiven voor de pannenkoeken.

Hier kunt u mijn foto’s van de wandeling bekijken: Gits 2 februari 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.