17 februari 2019: Beselare (14 km)

Wandeling vanuit de toveressenparochie Beselare, het dorp van de opperheks Sefa Bubbels.

Beselare is in de streek en ver daarbuiten gekend als het heksendorp. Tweejaarlijks op de laatste zondag van juli trekt de Heksenstoet door het dorp. Bekende Beselaarse heksen als Leeme Caduul, Tanneke van Hulle, Meele Crotte, Treze Belle en Calle Bletters kunnen zich dan uitleven en trekken in het gezelschap van duivels en spoken dansend door de straten van Beselare.

De wandeling ging via rustige en onverharde wegen door het licht glooiende landschap richting het gehucht Terhand. Deze wijk situeert zich tussen de gemeenten Geluwe, Dadizele en Beselare. Ooit was er in Terhand een gelijknamige herberg gelegen aan de “groote straete van Ipre naar Cortryck”.  Van deze herberg is er nu alleszins niks meer te zien.

De wandeling volgde een tijdje het Boerenkrijgpad. Terhand was in de 18de eeuw een belangrijk bolwerk van de Boerenkrijg, de opstand van de landelijke bevolking, de Brigands, tegen het Franse gezag.

Het zonnetje scheen volop en het was dan ook aangenaam wandelweer. De wandelaars waren dan ook massaal naar het heksendorp afgezakt.

Mijn foto’s: Beselare 17 februari 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.