Fiets- en Wandelbeurs 2019 Gent

Het komende weekend, op 2 en 3 februari 2019, wordt in Flanders Expo in Gent de zevende editie van de Fiets- en Wandelbeurs georganiseerd. Wandelaars en fietsers kunnen er ongetwijfeld heel wat inspiratie opdoen.

Op de beurs staan er onder andere tal van lezingen en workshops geprogrammeerd met heel wat nuttige informatie voor zowel de wandelaars als voor de fietsers.

Men kan er terecht op de wandelinfomarkt waar ervaren wandelaars alle uitleg geven over wandeluitrusting en over diverse wandelgebieden en wandelroutes in binnen- en buitenland. Op de stand van Grote Routepaden is er een groot assortiment van GR-wandelgidsen te koop.

In het Paviljoen van de Wandelsport beantwoordt de VZW Wandelsport Vlaanderen alle vragen over georganiseerde wandelingen in Vlaanderen. Deze federatie verenigt 350 Vlaamse wandelclubs en telt 60.000 leden . Jaarlijks worden door de wandelclubs een 2000-tal tochten georganiseerd.

Vrijwilligers van het Vlaams Compostelagenootschap staan in het Pelgrimspaviljoen klaar om de geïnteresseerden te informeren over pelgrimeren te voet of met de fiets.

Dit jaar wordt er ook opnieuw een Wandelroute van het Jaar verkozen. Er is een shortlist van vijf genomineerde routes:

  • het wandelnetwerk Brabantse Kouters
  • het streekpad Noardlike Fryske Wâldenpad
  • het Romeins Limespad (LAW 16)
  • GRP 127 Tour du Brabant Wallon
  • Walcherse wandelingen

Alle informatie vind je terug op de site van de Fiets en Wandelbeurs.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.