11 september 2021

5 januari 2019: Heist (Euraudax) (25 km)

Euraudax-wandeling vanuit Heist

Het was reeds van 24 febuari 2018 in Brussel dat ik mijn laatste Euraudax had gewandeld (zie mijn verslag: Brussel). Het Chalet Suisse, waar de tocht begon, was toen we er arriveerden reeds aardig volgelopen. We vonden nog een plaatsje aan de toog om een koffie te drinken. Er waren voor mij heel wat bekende gezichten, maar ook een aantal mensen die ik nog niet kende. Een Euraudax is ook altijd een beetje een “sociaal” gebeuren. Er wordt namelijk in groep gewandeld.

Willy was zoals steeds druk bezig met het registreren van de inschrijvingen. Men kon kiezen voor een tocht van 25 km (één lus) of voor de “volle” 50 km (2 lussen). Wij (Patrick en ikzelf) schreven ons in voor de eerste lus.

We vertrokken met een grote groep van 70 wandelaars. Ronny leidde de tocht en Dirk reed voorop met de fiets. We wandelden door de imposante villawijken van Knokke en het Zoute en over de zeedijk. Er was ook een mooie passage door het natuurgebied de Zwinbosjes en de Zwinduinen. De mensen in de straten keken wat verbaasd naar de grote bende wandelaars. Vreesden sommigen voor een optocht van de “gele hesjes”?

Ronny hield er een strak wandeltempo op na. Er was tweemaal een wagenrust: de eerste na 9 kilometer en de tweede na zeventien kilometer. Er was koffie en frisdrank voorzien en ook volgens traditie voor de liefhebbers “warme wijn” van “Willy Persyn” met bloedpens. Willy verklapte ons zelfs zijn recept.

Het was een aangename en mooie tocht. Met dank aan de mensen van Euraudax Torhout.

Mijn foto’s van de wandeling: Heist 5 januari 2019

Een link naar de mooie fotoreportage van Thierry Goethals .

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.