5 januari 2019: Heist (Euraudax) (25 km)

Euraudax-wandeling vanuit Heist

Bijna een jaar geleden in febuari 2018 in Brussel had ik mijn laatste Euraudax gewandeld (zie mijn verslag: Brussel). Het Chalet Suisse in Heist, de startplaats, was reeds aardig volgelopen. We vonden nog een plaatsje aan de toog om een koffie te drinken. Er waren heel wat bekende gezichten, maar er waren ook een aantal wandelaars, die ik nog niet kende. Een Euraudax is ook altijd een beetje een “sociaal” gebeuren want er wordt in groep gewandeld.

Willy was druk bezig met het registreren van de inschrijvingen. Men kon kiezen voor een tocht van 25 km (één lus) of voor de “volle” 50 km (2 lussen). Wij (Patrick en ikzelf) schreven ons in voor de eerste lus.

Uiteindelijk trokken we op pad met een grote groep van 70 wandelaars. Ronny leidde de tocht en Dirk reed voorop met de fiets. We wandelden door de imposante villawijken van Knokke en het Zoute en over de zeedijk. Er was ook een mooie passage door het natuurgebied de Zwinbosjes en de Zwinduinen. De mensen in de straten keken wat verbaasd naar de grote bende wandelaars.

Ronny hield er een strak wandeltempo op na. Er was tweemaal een wagenrust: de eerste na 9 kilometer en de tweede na zeventien kilometer. Er was koffie en frisdrank voorzien en eveneens volgens traditie voor de liefhebbers “warme wijn” van “Willy Persyn” met bloedpens. Willy verklapte ons zelfs zijn recept.

Het was een aangename en mooie tocht. Met dank aan de mensen van Euraudax Torhout.

Mijn foto’s van de wandeling: Heist 5 januari 2019

Een link naar de mooie fotoreportage van Thierry Goethals .

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.