4 januari 2019: Bovekerke (22 km)

Lussenwandeling vanuit het kleine dorpje Bovekerke, een deelgemeente van Koekelare.

Ik profiteerde van mijn laatste vrije dagen van de kerstvakantie om de eerste kilometers van 2019 te stappen.  De wandelclub uit Koekelare had vier lussen uitgepijld vanuit de startplaats in Bovekerke. Ik stapte drie lussen van de vier.

Ik wandelde eerst zuidwaarts in de richting van de dorpjes Werken en Vladslo tot bij de vallei van de Handzamevaart. Deze rivier stroomt richting Diksmuide waar hij in de Ijzer uitmondt. In de verte kon ik de Ijzertoren in Diksmuide ontwaren en boven op een heuvelrug de kerk van Klerken.

De tweede lus leidde mij via het gehucht “Moskou” tot bij het arboretum van Koekelare en tot aan de rand van het Koekelarebos. Het uitgepijlde parkoers trok evenwel niet door het bos. Jammer. Ik besloot dan maar op eigen initiatief een klein ommetje te maken door een stukje bos.

De laatste lus was de kleinste en ging via enkele kerkwegels richting Zevekotehoek.

Als wandelaar hou ik niet zo van een “lussenwandeling” vanuit een centrale startplaats omdat men dan bijna onvermijdelijk een aantal keren over hetzelfde parkoers wandelt. Ik begrijp echter ten zeerste de argumenten van de wandelclubs om dergelijke wandelingen te organiseren. Zo slaagt men er in de kosten van de organisatie te beperken en zijn er ook minder medewerkers nodig.

Toch chapeau voor de organisatie en het vele werk van de wandelclubs.

Mijn fotoreportage: Bovekerke 4 januari 2019

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.