31 december 2018: Poperinge (25 km)

Mijn afsluiter van het wandeljaar 2018: Wandeltocht door het Hoppeland ten westen van Poperinge via het wandelnetwerk.

Van de hoppestad Poperinge naar Watou, het dorp aan de “schreve”. In het kleine grensdorpje zijn er nog twee brouwerijen. Het wordt dan ook soms het “dorp van hoge gisting” genoemd. Watou is ook heel bekend bij kunstliefhebbers, dichters en schrijvers. Elke zomer wordt er hier het kunstenfestival georganiseerd.

Onderweg naar Watou passeerde ik het gehucht Sint-Jan-ter-Biezen. De terugweg verliep via het Helleketelbos. Het bos ligt op een heuvelrug op het grondgebied van Abele. Men kan er genieten van een mooi panorama over de lager gelegen Ijzervallei. Boven op de heuvel staat het café “de Helleketel”. Het café heeft ongetwijfeld een rijke geschiedenis want het staat er reeds sedert 1895. Men kan er terecht voor een Picon vin blanc, het drankje van de grensstreek of een streekbiertje.

Mijn fotoreportage: Poperinge 31 december 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.