29 december 2018: Schoten – Antwerpen-Zuid (GR12) (25 km)

Wandeling via de GR12 (West) van Schoten naar Antwerpen-Zuid.

De GR12 is een GR-pad dat van Amsterdam naar Parijs loopt via Antwerpen en Brussel. Bij het kasteel van Schoten splitst een westelijke variant af van het hoofdtraject. De westelijke variant is ongeveer 60 km lang en loopt van Schoten via het centrum van Antwerpen naar Mechelen.

We stapten door Schoten en Merksem en door enkele mooie parken: het park van Schoten, het Cogelspark, het Bouckenborghpark, het Rozendael en het Runcvoortpark.

Daarna volgende een stadswandeling door Antwerpen: het Park Spoor Noord, het Willemdok, het MAS, het Steen, de Schelde en het stadscentrum. We passeerden daarbij vele mooie historische pleinen, gebouwen en monumenten. In het centrum, rond de Grote Markt en de winkelstraten zoals de Meir was het natuurlijk een drukte van jewelste.

Tijdens onze zwerftocht konden we natuurlijk ook niet nalaten om een aantal keren halt te houden in enkele gezellige kroegen van ’t Stad om te proeven van de Antwaarpse Pale Ale: een bolleke Keuning. Vooral het kleine havencafé “’t Licht der Dokken” tussen het Willemdok en het Kattendijkdok verdient een speciale vermelding. Er heerste een gemoedelijke sfeer en we werden daarenboven vriendelijk bediend. Hier bleven we wat langer plakken.

Via het Stadspark, het Vinkenhof, het Koning Albertpark en het Domein Hertoghe verlieten we het centrum van de stad en bereikten het kunstencentrum De Singel nabij de drukke Antwerpse ring. Hier verlieten we het GR12-pad. In het station Antwerpen-Zuid namen we de trein huiswaarts.

Volgend jaar plannen we de westelijke variant van de GR12 verder af te stappen.

Mijn fotoreportage: Antwerpen 29 december 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.