22 december 2018: Ouddorp – Stellendam (Nl) (22 km)

Een stukje Nederlands Kustpad door Goeree-Overflakkee in het zuidwesten van de de provincie Zuid-Holland.

Ik startte de wandeling over het kustpad aan de Brouwersdam nabij het Trammuseum bij de punt van Goeree, een natuur- en recreatiegebied. Ik wandelde door het natuurgebied tot bij de Preehikpolder en over de Oudelandse Zeedijk langs het Grevelingenmeer tot bij het haventje van Ouddorp.  Hier verlaat het Kustpad het Grevelingenmeer en trekt landinwaarts naar Ouddorp, het oudste dorp van Goeree.

Het Kustpad laveert eerst wat door de straten van Ouddorp. Ik passeerde weldra de windmolen “De Zwaan” en wat later stapte ik door het natuurgebied Kleistee. Aan de Molenweg ligt de andere windmolen van Ouddorp: “de Hoop”. Een pad langs de duinen van Goeree leidde mij tot bij de Oostdijk en via de Middeldijk en Spuidijk kwam ik in Goedereede. De robuuste vierkanten toren van de Catharinakerk en de molen waren reeds van ver te zien. De kerktoren was vroeger een baken voor de scheepvaart. Het is een pittoresk dorpje met een rijk verleden. De enige Nederlandse paus Adrianus was er eind 15de en begin 16de eeuw pastoor.

Vanuit Goedereede ging het daarna via een pad langs een kanaal naar het gehucht Havenhoofd. Hier staat het beeld van de “Visserman”. Een pad door een natuurgebied bracht mij tot bij de vissershaven van Stellendam. Er is een visafslag waar de visvangst wordt geveild. Hier beëindigde ik mijn tocht over het Kustpad.

Mijn fotoreportage: Ouddorp 22 december 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.