16 december 2018: Sijsele (21 km)

Wandeltocht in het Brugse Ommeland ten zuidoosten van Brugge

De wandeling startte vanuit Sijsele. De tocht ging eerst via de Oedelemberg naar Oedelem, een deelgemeente van Beernem. Ik volgde een stukje de Oedelemberg wandelroute. De Oedelemberg is een “bescheiden” heuvelrug tussen Sijsele en Oedelem. Daarna ging het terug naar Sijsele.

Na een korte pauze in Sijsele ging ik uitgebreid op verkenning door het domein Rijckevelde, een prachtig stuk natuur en bos ten zuidoosten van Brugge. In het domein staat het kasteel Ryckevelde met daarrond het kasteelpark. Er is ook een militair domein en het natuurreservaat Schobbejakshoogte. Nu volgde ik een heel eindje de Rijckevelde wandelroute. Deze route loopt ook door de Loweiden, een gebied van Meersen met heel wat knotwilgen.

Mijn foto’s: Sijsele 16 december 2018

Hierbij enkele links naar andere tochten die ik dit jaar stapte doorheen deze omgeving: Assebroek en Steenbrugge.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.