24 november 2018: Bredene (24 km)

Op verkenning door Brènienge, zoals Bredene in de volksmond wordt genoemd.

Deze badstad ten oosten van Oostende heeft drie woonkernen, die we tijdens de wandeling uitgebreid verkenden. Bredene is als badplaats een buitenbeentje aan de Belgische Noordzeekust: het kustdorp heeft geen zeedijk en het is enige plaats met een naaktstrand. Bredene is heel geliefd bij kampeerders en heeft dan ook heel wat kampeerterreinen.

De wandeltocht startte vanuit Bredene-Duinen en ging richting  Bredene-Dorp en verder naar Bredene-Sas of Sas-Slijkens. Ik wandelde bijna de ganse tocht door de straten en de woonwijken van Bredene. De laatste jaren werden in Bredene heel wat nieuwe woningen gebouwd en er is nog weinig open ruimte en natuur.

Vanuit Sas-Slijkens stapte ik langs de Noordede naar de Kop van ’t Sas tot bij het Koninklijk Werk Ibis, een instelling voor jongeren. Onderweg maakte een passant mij attent op twee zeehonden in de rivier. Door een dijkbreuk liep een groot deel van Bredene-Sas tijdens de watersnood van 1953 onder water.

Op de terugweg naar Bredene-dorp volgde een stukje langs de Oostendse Spuikom.

Jammer dat we niet over het strand wandelden en amper een klein stukje door de duinen.

Mijn foto’s: Bredene 24 november 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.