18 november 2018: Gent (20 km)

Wandelen langs de Leie vanuit Gent naar Afsnee en Drongen.

We startten aan de Martelaarslaan in Gent en kwamen weldra bij de Leie. We volgden de rivier stroomopwaarts via de Neermeerskaai, de Gordunakaai en de Snepkaai tot bij de Blaarmeersen. Via de spoorwegbrug bereikten we de andere kant van de Ringvaart. Daarna ging het door het  meersengebied de Assels naar Afsnee. De Pontstraat bracht ons tot bij het veerpont aan het mooie kerkje van Afsnee. Een mooi, ontroerend, pittoresk en schilderachtig plaatsje langs de Leie. Ik kwam hier reeds meerdere keren voorbij maar blijft telkens opnieuw genieten van de schoonheid van het kerkje aan de oever van de Leie. We volgden de rivier richting Drongen.

In Drongen dronken we een koffie in een café rechtover de kerk. De gebouwen van de Oude abdij van de Norbertijnen zijn beschermd als monument. Vanuit Drongen was er nog een lus via enkele onverharde wegen richting het gehucht Luchteren.

De terugweg  naar de startzaal ging via de Watersportbaan en het recreatiegebied de Blaarmeersen.

Na de wandeling genoten we nog wat van de Gentse Zesdaagse-sfeer in het café De Karper. Het café wordt uitgebaat door Ronie Keisse, de vader van wielrenner Iljo Keisse. Enkele uren later zou Iljo voor de zevende keer de Gentse Zesdaagse zou winnen.

Mijn fotoreportage: Gent 18 november 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.