7 oktober 2018: Obigies (Adeps) (20 km)

Wandeling vanuit Obigies, een deelgemeente van Pecq. Het dorpje ligt langs de Schelde ten noorden van de Waalse stad Tournai. De tocht ging richting Mont-Saint-Aubert. Het dorpje ligt boven op een heuvel met dezelfde naam. Men kan er genieten van een prachtig uitzicht over de Scheldevallei en de stad met de vijf klokkentorens. De heuvel is met zijn 147 meter het hoogste punt in de regio. In het westen kan men de flatgebouwen zien van de Noord-Franse metropool Lille.  De Mont-Saint-Aubert wordt ook wel de Mont de la Trinité genoemd. Sinds de 14de eeuw is het een bedevaartsoord met dezelfde naam.

Mijn fotoreportage: Obigies 7 oktober 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.