30 september 2018: Biache-Saint-Vaast (FR)(22 km)

Georganiseerde wandeling door de wandelclub van Biache-Saint-Vaast: La Balade Biachoise

De wandeltocht trok door de vallei van de Scarpe en door het open, golvende landschap van deze streek ten oosten van Arras. Langs de Scarpe tussen Biache-Saint-Vaast en Arras zijn er heel wat moerassen en visvijvers. We stapten ook rond het “Lac Bleu”, een vroegere kalksteengroeve. Het meer wordt gebruikt als duikplaats en kreeg de naam “Lac Bleu” omdat de krijtondergrond voor een speciale blauwe kleur zorgt. Op de parking waren duikers zich aan het omkleden.

Ook in het noorden van Frankrijk is het jachtseizoen volop bezig. Geregeld weergalmden schoten uit jachtgeweren en hier en daar zagen we groepjes jagers met hun honden door de akkers en velden struinen jagend op wild.

Op weg naar Pelves werden we aangesproken door een man in een voorbijrijdende wagen. Hij raadde ons nogal nors en bazig aan om tijdens een wandeling in het jachtseizoen steeds fluorescerende kledij aan te trekken zodat men goed opvalt. Aan de gebiedende toon van de man te horen had  redetwisten geen enkele zin. Ik bedankte hem voor de goede en wijze raad. En inderdaad de man heeft groot gelijk want jaarlijks gebeuren er heel wat jachtongelukken.

Hier vind je verslagen van eerdere wandelingen in deze streek: Biache 21 juli 2016 en de GR121 tussen Lécluse en Arras.

Mijn fotoreportage: Biache-Saint-Vaast 30 september 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.