29 september 2018: Westouter (23 km)

Wandeling over het grensoverschrijdend wandelnetwerk Heuvelland-Monts de Flandres

Ik startte mijn tocht vanuit Westouter, een mooi dorpje in het West-Vlaamse Heuvelland, gelegen aan de voet van de heuvelrug gevormd door de Rode en Zwarte Berg. Ik kwam weldra bij de “Frontiere”, zoals men hier de grens tussen Frankrijk en België noemt. Het herfstzonnetje deed deugd en weldra kon ik verder wandelen in “korte” mouwen.

In de verte zag ik de torens van Poperinge, het Helleketelbos, de kerk van het grensdorpje Abeele en de Mont des Cats. In het Noord-Franse dorpje Boeschepe pauzeerde ik eventjes in het café rechtover de kerk. Het was tijd voor de “apero” en er was dus heel wat volk. Ik werd met een warme handdruk vriendelijk begroet door de binnenkomende klanten.

Aan de voet van de Boeschepeberg staat een windmolen: de “Ondankmeulen”. In het “Estaminet de Vierpot” naast de molen kan men iets eten of drinken.

Via de Boeschepeberg en de Kokereelberg stapte ik terug naar Westouter.

Prachtige wandeling in deze mooie heuvelachtige regio.

Mijn fotoreportage: Westouter 29 september 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.