15 september 2018: Assebroek (22 km)

Wandeling door de groene omgeving ten zuidoosten van Brugge.

De tocht startte vanuit Assebroek en ging richting Ver-Assebroek. Vanuit Ver-Assebroek was er dan nog een plaatselijke lus uitgepijld.

Ik wandelde door enkele mooie stukjes natuur van het Brugse Ommeland: de Assebroekse Meersen, de Gemene en Loweiden en het domein Ryckevelde. De wandeling leidde mij ook tot bij het Leenhof  “De Zeven Torentjes”, een mooie historische hoeve uit de 14de eeuw. In deze oude hoeve is er nu een kinderboerderij ingericht. Men kan er ook een mooie duiventoren uit de 17de eeuw bezichtigen.

In het voorjaar van dit jaar werd het nieuwe wandelnetwerk Velden en Meersen geopend. Men kan deze groene long aan de Brugse rand wandelend verkennen met het wandelnetwerk. Het strekt zich uit over Brugge, Steenbrugge, Moerbrugge, Assebroek, Ver-Assebroek, Sijsele en Oedelem.

Men kan ook een prachtige wandeling maken door dit gebied met de GR-dagstapper vanuit Steenbrugge. De GR129 en de StreekGR-Uilenspiegel lopen door deze streek. Ik stapte deze wandeling in het voorjaar. Mijn verslag kun je hier nalezen: Steenbrugge 16 april 2018.

Foto’s: Assebroek 15 september 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.