13 september 2018: Beernem (22 km)

Wandelnetwerk Bulskampveld

Voorheen was het Bulskampveld een uitgestrekt heidegebied. Nu is het gebied de bosrijkste regio van Oost- en West-Vlaanderen.

Parkoers: via het Sint-Pietersveld (Ruiselede) naar Doomkerke en via het gehucht Wildenburg terug naar de startplaats in Beernem.

Door de natuur, de bossen en dreven tussen Beernem en Doomkerke: domein Lippensgoed-Bulskampveld en het natuurgebied Gulke Putten. Ik passeerde het Radio Maritiem Zendstation op de grens van Wingene en Ruiselede. Het zendstation werd operationeel in 1927. Sinds 1999 zijn bepaalde installaties als monument beschermd vanwege de industrieel-archeologische en wetenschappelijke waarde.

Het volkscafé New-York in Doomkerke was gesloten. Hoe komt het café in Doomkerke in godsnaam aan die naam? Het café heeft een heel merkwaardige geschiedenis. In de 19de eeuw was er veel armoede in de streek en veel inwoners van Doomkerke gingen in die periode dan ook op zoek naar geluk en een beter leven in  het verre Amerika. Velen kochten destijds in het café hun ticket voor de overtocht met het passagierschip “de Belgenland” van de rederij “Red Star Line”. Het schip voer van Antwerpen naar New York. Heel wat van die landverhuizers en goudzoekers maakten de overtocht in weinig benijdenswaardige omstandigheden.

Mijn foto’s: Beernem 13 september 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.