18 augustus 2018: Goes – Yerseke (Nl) (33 km)

Langs het Oosterscheldepad in Zuid-Beveland (Zeeland):  van Goes naar Yerseke

We wandelden van Goes via Wilhelminadorp naar Goese Sas aan de Oosterschelde. In de verte zagen we de Zeelandbrug die Noord-Beveland met Schouwen-Duiveland verbindt. Langs de oever van de Oosterschelde stapten we naar de dorpjes Kattendijke en Wemeldinge. Deze plaatsen langs de  Oosterschelde zijn heel populair bij duikers en ook bij onze landgenoten. In Wemeldinge krioelde of wemelde het van de Belgen.

De lange Dorpsstraat van Wemeldinge is afgezoomd met leilinden en is beschermd als dorpsgezicht. Wat later kwamen we bij de Jachthaven. We pauzeerden er eventjes in een Hotel Eetcafé. Het dorpje heeft ook twee molens:  “De Hoop” en de “Aeolus “.

Op weg naar Yerseke moesten we nog via de Postbrug over het Kanaal door Zuid-Beveland. Dit kanaal verbindt de Westerschelde bij Hansweert met de Oosterschelde in Wemeldinge.

In de verte zagen we de torens van Yerseke maar het Oosterscheldepad liet ons eerst kennis maken met een stukje authentiek Zeeuws polderlandschap: de Yerseke Moer. Het viel ons op dat heel wat sloten in dit waterrijke gebied droog stonden.

Yerseke is vooral bekend vanwege zijn mossel- en oestercultuur. In het dorpje was het vandaag zeer druk. Op de derde zaterdag van augustus wordt hier jaarlijks de Mosseldag georganiseerd. Bij aankomst stortten we ons nog eventjes in de ambiance, de gezelligheid en de gemoedelijkheid van dit gebeuren en proefden we van enkele porties lekkere Zeeuwse mosselen.

Mijn fotoreportage: Oosterscheldepad 18 augustus 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.