1 juli 2018: Lauwe (31 km)

Een zomerse wandeling: veel zon en warme temperaturen. Het was bijgevolg puffen en zweten. Dus: extra vroeg starten, petje op, tempo wat aanpassen en nu en dan een verfrissing teneinde het vochtpeil op niveau te houden.

We wandelden langs de Leie tussen Lauwe en Menen en verkenden daarna de grensstreek tussen Moeskroen en Menen. Dit was vroeger het decor van de strijd tussen de Blauwers en de Commiezen.

Ik wandelde dus eerst richting grensdorpje Rekkem en vanuit de rustpost was er een lus uitgepijld met heel wat smokkelpaadjes op en over de “Frontiere“. Na de tweede passage in Rekkem ging het richting transportzone LAR (Lauwe-Aalbeke-Rekkem). Ook hier was er een plaatselijke lus richting de wijk Triloy. Men is hier volop bezig met de ontwikkeling van de transportzone LAR-zuid. Er was jarenlang protest door de inwoners van de wijk tegen deze uitbreiding.

Ik pauzeerde eventjes in het volkscafeetje “La Forge” of “De Smesse” op de wijk Triloy tussen Lauwe en Moeskroen. Een cafeetje op de taalgrens: men spreekt er Waals en Vlaams door mekaar. En vooral: men kan er nog pintjes drinken voor de prijs van 1€.

Mijn fotoreportage: Lauwe 1 juli 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.