3 juni 2018: Verlincthun – Boulogne-sur-mer (FR) (GR121) (27 km)

Vijftiende en laatste etappe van de GR121 van Verlincthun naar Boulogne-sur-mer.

Vanuit Verlincthun, waar we hadden overnacht, kwamen we snel opnieuw tot bij de GR121. Het was nog vroeg maar de zon scheen reeds volop. Het zou een zonnige dag worden. We stapten doorheen het Forêt Domaniale de Hardelot tot bij het mooie gerestaureerde Chateau d’Hardelot.

Daarna volgde het Forêt Domaniale d’ Ecault. Via de “Chemin des Juifs” trokken we door de duinen richting Equihen-Plage. Deze betonnen weg door de duinen werd tijdens de Tweede Wereldoorlog aangelegd door Joodse gevangenen om de weg naar de bunkers van de Atlantik Wall toegankelijker te maken voor het Duitse leger. Een beetje verder konden we een eerste glimp opvangen van de Côte d’Opale.

We daalden via een pad door de duinen af tot bij het strand. Ondertussen hadden we ook de GR120 (GR du Littoral) vervoegd. In Equihen-Plage rustten we een eerste keer op een terras van een café-restaurant. De GR121 stopt(begint) eigenlijk in Equihen-Plage maar daarvan was er geen enkele aanduiding te bespeuren.

We bleven nu de GR120 volgen tot Boulogne-sur-Mer: over de zeedijk van Le Portel en daarna over het strand tot bij de haven. Aan de vissershaven van Boulogne, de grootste van Frankrijk, raakten we het juiste traject kwijt en moesten we nog eventjes op onze stappen terugkeren. We dronken nog iets in Boulogne en reden daarna naar Wimereux. We sloten het weekend af met een schotel “Fruits de mer” en “Moules Frites”.

Mijn fotoreportage: Verlincthun – Boulogne-sur-Mer 3 juni 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.