23 juni 2018: Zeebrugge (23 km)

Vanuit Zeebrugge langs het Boudewijnkanaal naar het mooie, authentieke polderdorpje Lissewege. Omdat heel wat gebouwen in Lissewege witgekalkt zijn wordt het ook het “witte dorp” genoemd. De imposante “platte” kerktoren torent hoog uit boven het plaatsje en is van ver zichtbaar in de polders. Lissewege trekt heel wat toeristen aan en er zijn heel wat horeca-zaken waar men zich culinair kan laten verwennen.

Ik pauzeerde eventjes en na een koffie wandelde ik door de polders richting Blankenberge.

Dan door het natuurgebied “de Fonteintjes”, een langgerekt duinengebied tussen Blankenberge en Zeebrugge. We verkenden daarna uitgebreid de haven van Zeebrugge: de jachthaven, de Oude Vismijn en de Oude Vissershaven. Men kan er een Russische onderzeeër bezoeken en aan boord gaan van het Lichtschip de West-Hinder, de vroegere “vuurtoren-op-zee”.

Ik wandelde nog tot bij het Visserskruis, een monument voor op zee omgekomen vissers. Van hieruit heeft men een mooi uitzicht op de voorhaven en een stukje van de marinebasis. De mijnenjager M923 lag er aangemeerd aan de kade.

Mijn fotoreportage: Zeebrugge 23 juni 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.