5 april 2020

16 juni 2018: Dranouter (22 km)

Wandeltocht via het grensoverschrijdende wandelnetwerk Heuvelland – Mont des Flandre.

Vanuit het festivaldorp Dranouter de grens over naar het Noord-Franse dorpje Saint-Jans-Cappel, gelegen aan de voet van de Mont Noir. In het dorpje is er een museum gewijd aan de Franse schrijfster Marguerite Yourcenar.  Vanuit Saint-Jans-Cappel ging het bergop tot bij het gehucht Croix de Poperinghe en daarna verder naar Loker en daarna terug naar Dranouter. Ik had bijna de ganse tocht zicht op de torens van het Franse stadje Bailleul en de heuvelzone van de Westhoek: Monts des Cats, de Mont Noir en Rode Berg en wat verder naar het oosten de Kemmelberg.

De Douvebeek stroomt ten zuiden van Loker en Dranouter door een mooie vallei. Het riviertje vormt een tijdje de grens tussen België en Frankrijk. Net buiten de dorpskom van Loker ligt een Brits militair kerkhof uit de Eerste Wereldoorlog: het Locre Hospice Cemetery. Wat verder ligt Major William Redmond begraven. Redmond was een Iers parlementslid die ijverde voor Ierse zelfstandigheid.

Op de grens van Loker en Dranouter ligt nog een mooi stukje natuur: Douvevallei-Eeuwenhout.

Mijn foto’s: Dranouter 16 juni 2018

de torens van Bailleul
de torens van Bailleul
Bailleul
Bailleul
Kerkje van Saint-Jans-Cappel
Kerkje van Saint-Jans-Cappel
padje in de Douvevallei
padje in de Douvevallei
de Kemmelberg vanaf Locre Hospice Cemetery
de Kemmelberg vanaf Locre Hospice Cemetery
Dranouter vanaf Dranoutre Military Cemetery
Dranouter vanaf Dranoutre Military Cemetery

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.