13 juni 2018: Rolde – Schoonoord (Nl) (31 km)

Via het Pieterpad over de Hondsrug door Drenthe van het esdorp Rolde tot Schoonoord.

Een tocht over zandpaden en keienwegen door natuurgebieden, bossen en heide. Hier in deze streek in het Oosten van Drenthe liggen nog een vijftigtal hunebedden, restanten van stenen grafkelders. Achter het mooie kerkje van Rolde, waar ik de wandeling begon,  liggen er twee hunebedden.

Via Schoonloo stapte ik verder naar Schoonoord. In Schoonloo rustte ik eventjes uit bij een camping. Net voor Schoonoord belemmerde een kudde grazende Schotse hooglanders het pad. Deze runderen leken me toch iets te imposant om een confrontatie aan te gaan. Daarom verkoos ik om via een andere, veiligere maar wat langere weg naar Schoonoord te wandelen.

Mijn foto’s: Rolde – Schoonoord 13 juni 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “13 juni 2018: Rolde – Schoonoord (Nl) (31 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.