29 april 2018: Tournai (Adeps) (19 km)

Wandelen langs de Schelde vanuit Tournai: via Kain naar Obigies en terug.

De weerman voorspelde voor vandaag regen en onweersbuien. Een blik op “buienradar” toonde dat de meeste regen na de middag zou vallen. Dus best niet aarzelen en vroeg vertrekken.  In Vlaanderen stonden slechts 2 wandelevenementen geprogrammeerd in het kader van “Vlaanderen wandelt”: in Brakel en Brasschaat. Ik opteerde dan maar voor een Adeps-wandeling net over de taalgrens vanuit Tournai.

De tocht ging via Kain richting Obigies, een deelgemeente van Pecq. Het duurde een poosje voordat we de bebouwing van Tournai en Kain achter ons lieten maar daarna werden we getrakteerd op enkele mooie onverharde wegen in de open natuur tussen Kain en Obigies. In het begin viel er wat motregen, maar na een tijdje kon ik toch mijn regenvest opbergen. Het was best aangenaam wandelen. De natuur heeft in een paar weken een ware metamorfose ondergaan. Bomen en struiken staan in bloei en kleuren fris groen.

Ik stapte terug langs de Schelde en via Froyennes ging het richting startzaal.

Mijn foto’s: Tournai 29 april 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.