4 maart 2018: Hardenberg-Ommen (Nl) (22 km)

Een stukje Pieterpad in het dal van de Vecht in de provincie Overijssel.

Het Pieterpad is een zeer populaire wandelroute bij onze noorderburen. Het pad loopt van Pieterburen aan de kust van Groningen naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht in Zuid-Limburg. De totale lengte van de route is bijna 500 kilometer en het ganse traject is opgedeeld in 26 dagetappes. Dat het Pieterpad zeer geliefd is, ondervond ik tijdens het googelen ter voorbereiding van mijn tocht.

In 2016 wandelde ik over het Pieterpad twee mooie etappes: van Ommen naar Hellendoorn (verslag) en van Holten naar Hellendoorn (verslag).

Nu stapte ik van Hardenberg naar Ommen. Een etappe van een 22-tal kilometer. Ik wandelde langs de rivier de Vecht, door landgoederen en door de bossen van boswachterij Hardenberg en Ommen.

Na een zestal kilometer was er een mooie passage door Rheeze. Het is was men noemt een brinkdorp. De boerderijgebouwen zijn hier gebouwd rond de brink, een plein midden het dorp. Deze open ruimte werd vroeger onder meer gebruikt als gemeenschappelijke weide. Een deel van de historische dorpskern van Rheeze is beschermd als dorpsgezicht.

Ook dit stukje Pieterpad was voor mij zeer geslaagd.

Mijn fotoreportage: Hardenberg-Ommen 4 maart 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

5 gedachten over “4 maart 2018: Hardenberg-Ommen (Nl) (22 km)

    1. Dit stuk van Nederland is geweldig mooi Guido. Ik herken het van de Pieterpad wandelingen die Paul en ik hebben gelopen. Vooral rond het Reggedal is het prachtig wandelen.

  1. wij hebben deze route op 29 maart 2019 gelopen een heel mooie routes wel genoeg proviant mee nemen weinig koffie pauze plaatsen en reeze was heel mooi

  2. Heb de eerste 16 jaar van mijn leven in Hardenberg gewoond. Nu, na 40 jaar, terug over het Pieterpad. Prachtige route die weer veel jeugdherinneringen oproept. Rheeze is inderdaad erg mooi. Ook het deel bij de stuw in Junne is prachtig. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.