GR5A Wandelronde van Vlaanderen: vernieuwde versie en topogids

In de periode van 2014 tot 2016 bewandelde ik samen met mijn wandelkompagnon Patrick de GR5A Wandelronde van Vlaanderen. We begonnen toen onze tocht in De Panne en na 20 etappes en 570 wandelkilometers was de cirkel rond en waren we opnieuw in De Panne. Het pad is in beide richtingen bewegwijzerd met de wit-rode aanduidingen en bestaat eigenlijk uit twee delen: de GR5A Noord en de GR5A Zuid. Wijzelf stapten het traject in wijzerzin dus eerst van De Panne naar Antwerpen (250 kilometer) via de GR5A Noord en daarna via GR5A Zuid van Antwerpen terug naar De Panne (320 kilometer). Onze wandelavonturen kun je nalezen op mijn pagina:  Wandelronde van Vlaanderen.

Grote Routepaden was reeds een poosje bezig met de herwerking van het traject van de GR5A en kondigde een nieuwe topogids aan van het GR-pad. Deze nieuwe topogids is momenteel beschikbaar. Hij vervangt de tweedelige gids uit 2003. GR-wandelaars die de wandelgids wensen aan te kopen, kunnen dit via de webshop op de site van Grote Routepaden. Op hun site kan men eveneens gratis de GPX-track van de vernieuwde route downloaden.

Op zaterdag 10 en zondag 11 februari vindt in Flanders Expo Gent de Fiets en Wandelbeurs plaats. Tijdens dit evenement zal men uiteraard ook de nieuwe GR5A-topogids kunnen aankopen op de beursstand van Grote Routepaden.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

4 gedachten over “GR5A Wandelronde van Vlaanderen: vernieuwde versie en topogids

  1. Ik ga eindelijk deze GR die al lang op mijn to-do lijstje aanpakken nu de nieuwe topogids er is. Helaas zijn jullie afstanden iets te lang om jullie etappe-indeling te volgen. Maar ik kom hier zeker af en toe al eens voorgenieten.

  2. Beste,
    Weet u waar ik het boek GR5A zou kunnen kopen/lenen ? in de gewone handels is het niet meer verkrijgbaar.
    alvast bedankt
    rafaela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.