Garmin Oregon 700
GPS

GPS Garmin Oregon 700

In 2014 kocht ik mijn eerste wandelGPS. Ik koos toen voor een toestel van Garmin: de Oregon 450. De eerste weken na de aanschaf leerde ik de outdoor-GPS uitgebreid gebruiken en testen. Ondertussen behoort de Garmin GPS tot mijn basiswandeluitrusting. Ik testte ook de navigatiemogelijkheden uit met mijn smartphone. Verschillende apps zijn ter beschikking en kunnen gratis worden geïnstalleerd. Onder andere OsmAnd is een goed alternatief en biedt heel wat mogelijkheden. Ik verkies echter de outdoor-GPS als navigatiemiddel. Mijn smartphone gebruik ik tijdens mijn wandelingen vooral als fototoestel en om bijkomende informatie op te zoeken via het internet. Daarenboven kan het steeds gebruikt wordt als back-up voor de GPS.

Helaas heeft het toestel ook een beperkte levensduur. Het werd daarom stilaan tijd om een nieuw apparaat aan te schaffen. Door de uitstekende ervaringen met mijn eerste toestel koos ik opnieuw voor een Garmin: het type Oregon 700, dat door Garmin in 2016 op de markt werd gebracht.Het is natuurlijk wat wennen want het toestel werkt toch enigszins anders. Ook de kaarten moest ik opnieuw opladen.

De mogelijkheden met de Oregon 700 zijn uiteraard heel wat uitgebreider:

  • draadloze verbinding met Bluetooth en WiFi;
  • automatische software updates;
  • ontvangst van smartphone meldingen;
  • tracks kunnen 20.000 punten in plaats van 10.000 punten bevatten;
  • met Connect IQ kunnen extra apps en widgets worden toegevoegd;
  • een verbeterde antenne zorgt voor een betere ontvangst;
  • een mooi en helder touchscreen;

Het is dus hoogtijd om dit alles uit te proberen.

Garmin Oregon 700
Garmin Oregon 700
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “GPS Garmin Oregon 700

  1. Ik schrik een beetje van die beperkte levensduur, Didier. Mijn Dakota 20 is een stuk ouder en vertoont geen tekenen van sleet. De vraag blijft ook of je al die technologische snufjes nodig hebt. In elk geval veel wandelplezier gewenst met je nieuwe speeltje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.