3 februari 2018: Woubrechtegem (23 km)

De wandeling startte eigenlijk vanuit Sint-Lievens-Esse maar wij verkozen de rustpost in Woubrechtegem als startpunt. Bij onze passage in Sint-Lievens-Esse zouden we ons dan inschrijven. Beide gemeenten maken deel uit van de Oost-Vlaamse fusiegemeente Herzele. Herzele bevindt zich aan de rand van de Vlaamse Ardennen tussen Zottegem en Ninove en behoort tot de Denderstreek.

We wandelden vanuit Woubrechtegem naar Sint-Lievens-Esse. Onderweg daalden we via een modderige holle weg af naar het Duivenbos. Dit kleine bos is een mooi stukje natuur, gelegen in een dal dicht bij het centrum van Sint-Antelinks, een andere deelgemeente van Herzele. De watertoren van Sint-Lievens-Esse ligt op één van de hoogste glooiingen in de omgeving en kan perfect dienst doen als oriëntatiepunt. Voordat we de dorpskern van Sint-Lievens-Esse bereikten, passeerden we nog de Sint-Lievenskapel.

Het Sint-Lievensplein met de kerk vormt het centrum van het dorp. Ook de brouwerij Van den Bossche, één van de twee brouwerijen van Herzele is gevestigd aan het dorpsplein. Na ruim acht kilometer stappen, bereikten we de startzaal. We schreven ons in, dronken er een kom warme soep met daarbij een boterham met uuflakke en trokken opnieuw op pad. Enkele modderige wegels leidden ons uit het dorp. We konden natuurlijk niet nalaten om nog eventjes te stoppen in het dorpscafé “de Paling”.

Op onze terugweg naar Woubrechtegem wandelden we een stukje over de vroegere stoomtramverbinding tussen Gent en Geraardsbergen. Vanuit Woubrechtegem was er nog een plaatselijke lus van een achttal kilometer. We genoten van een mooi panorama over de Dendervallei en passeerden nog de Buysemolen in Sint-Antelinks.

Mijn fotoreportage: Woubrechtegem 3 februari 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “3 februari 2018: Woubrechtegem (23 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.