Kasteel van Anvaing

25 februari 2018: Frasnes-Lez-Anvaing (Adeps) (20 km)

Wandelen in het Parc naturel du Pays des Collines met start vanuit Frasnes-Lez-Buissenal, een deelgemeente van de fusiegemeente Frasnes-Lez-Anvaing, gelegen tussen Ronse en Leuze-en-Hainaut.

Mooie wandeling met heel wat onverharde paadjes door het golvende, heuvelachtige landschap van Le Pays des Collines. In Anvaing passeerde ik het mooie kasteel van Anvaing. Dit kasteel was in 1940 het hoofdkwartier van het Duitse leger en in mei 1940 werd hier de Belgische capitulatie ondertekend.

In deze mooie wandelregio in de provincie Hainaut werd er in 2017 een wandelnetwerk geopend. Dit netwerk is goed voor 350 wandelkilometers en sluit aan bij het wandelnetwerk “Vlaamse Ardennen”. Toerisme Oost-Vlaanderen heeft onlangs een gids “Grensgevallen” uitgegeven, waarin vijf “grensoverschrijdende” wandelroutes worden beschreven over de heuvels aan beide kanten van de taalgrens.

Mijn fotoreportage: Frasnes-Lez-Anvaing 25 februari 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “25 februari 2018: Frasnes-Lez-Anvaing (Adeps) (20 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.