Atomium Brussel

24 februari 2018: Haren (Euraudax) (25 km)

De Brusselse sectie van Euraudax organiseerde voor de laatste maal vanuit het Clubhouse van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB/STIB in Haren. De voorbije jaren startten onder leiding van Antoine en Raymond heel wat tochten vanuit deze startlocatie.

We wandelden in het noorden van de Brusselse agglomeratie. Raymond was de baankapitein en leidde de groep wandelaars door de straten en parken en voorbij verborgen plekjes van onze hoofdstad. Hij kent Brussel als zijn broekzak en aarzelde niet om ons bij een aantal bezienswaardigheden wat meer uitleg te geven.

We wandelden ook eventjes over het kerkhof van Laken naast de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Deze begraafplaats wordt ook wel eens het “Père Lachaise” van Brussel genoemd. Heel wat belangrijke persoonlijkheden (politici, kunstenaars, architecten) liggen hier begraven. De grafmonumenten zijn soms heel indrukwekkend. We bezochten ook de ondergrondse grafgalerijen.

Parkoers: Evere – Schaarbeek – Neder-over-Heembeek – Laken – Schaarbeek -Haren.

Foto’s: Haren 24 februari 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.