Abdij van Park - Leuven

18 februari 2018: Bierbeek – Wilsele (GR 128)

Met GR West-Vlaanderen een stukje GR 128 of Vlaanderenroute (en streek GR-Hageland) door Vlaams-Brabant in de streek ten oosten van Leuven: Bierbeek, Heverlee, Kessel-Lo, Linden, Holsbeek en Wilsele.

Met een volle bus GR-stappers reden we vanuit Kortrijk naar Bierbeek in Vlaams-Brabant. Onderweg scheen een pril zonnetje maar toen we in Bierbeek arriveerden, was de zon verdwenen achter een mistgordijn.

We trokken onze wandelschoenen aan en na een koffie in het Eet-Staminee “In de Molen” vertrokken we met een groepje van zeventien stappers voor de volledige afstand. Ivan had de tocht voorbereid en was de tochtleider. Piet nam de groep stappers van de “korte tocht” op sleeptouw. Nog andere wandelaars verkozen om met de topokaart en de wegbeschrijving de tocht individueel te wandelen. Nog voor de middag maakte de mist plaats voor een deugddoend zonnetje.

Het werd een mooie en gevarieerde tocht door het heuvelachtige landschap met enkele pittige klimmetjes: Predikherenberg en Kesselberg. Deze laatste beklommen we via een steile houten trap. Het was eventjes happen naar adem maar boven wachtte de beloning: een mooi panorama over de lager gelegen Dijlevallei en de stad Leuven. Archeologisch onderzoek heeft aangetoond dat er boven op de Kesselberg reeds meer dan 2000 jaren terug bewoning was.

We stapten ook door enkele stukjes bos zoals het Lindenbos en het Begijnenbos.

Onderweg passeerden we ook twee mooie abdijen: abdij van Park in Leuven en de abdij van Vlierbeek. We kregen ruim de tijd om er eventjes rond te lopen. Na de wandeling konden we nog napraten in café “Onder de toren” in Wilsele Putkapel. Om kwart voor zes vertrok de bus richting West-Vlaanderen.

Het was een aangename en mooie tocht met een toffe groep.

Mijn fotoreportage: Bierbeek-Wilsele (GR128)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “18 februari 2018: Bierbeek – Wilsele (GR 128)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.