de kleikop Keizersberg

11 februari 2018: Marke (19 km)

Wandeling door de groene omgeving ten zuiden van Kortrijk

De wandeling startte vanuit het OC in Marke. Vanuit het centrum van de Kortrijkse deelgemeente wandelde ik via de Libel en het stadsgroen Marionetten naar de Kortrijkse wijk Sint-Anna. De Libel staat hoog boven op een kleiheuvel. Wanneer men door deze groene omgeving rond de Libel wandelt, doet niets nog vermoeden dat er op deze plek vroeger een stortplaats was. Stad Kortrijk is momenteel nog volop bezig met de aanleg van het natuur- en recreatiegebied stadsgroen Marionetten.

In Sint-Anna was er een rustpost in het Don Boscocollege. Ik verkoos om onmiddellijk verder te stappen naar de volgende rustpost in Rollegem. Ik bereikte het kleine dorpje via de dorpskom van Bellegem. De wandeling verliep over enkele mooie onverharde paadjes en stap- en kerkwegels. Vanop de heuvelrug ten zuiden van Kortrijk had ik een mooi panorama over de Leievallei en de stad Kortrijk. In Rollegem was ik ongeveer halverwege en nam de tijd voor een kop koffie.

Daarna volgde de terugweg naar het Don Boscocollege via de Smokkelpot en een chique villawijk en nog een stukje stadsgroen Marionetten. Vanuit Sint Anna stapte ik via de Keizersberg, een andere kleiheuvel en het gehucht de Pauvre Leute, gelegen boven de vallei van de Markebeek richting Marke. Een oud kasseiwegeltje deed mij afdalen tot bij de Markebeek. Het pad langsheen de beek leidde mij naar het centrum van Marke.

De foto’s: Marke 11 februari 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.