Tyne Cot Cemetery

28 januari 2018: Passendale (27 km)

Wandeling vanuit het kaasdorp Passendale. De tocht ging eerst richting Westrozebeke met een passage door het vijverbos, een restant van het Vrijbos van Houthulst. Hier en daar konden de wandelaars kiezen voor een verharde passage of een natuurparkoers, in het wandelaarsjargon is dit meestal synoniem voor een modderige veldweg. Verspreid in deze West-Vlaamse landelijke regio kan men overal, soms immense, serres voor land- en tuinbouw en groenteteelt zien.

Vanuit Westrozebeke wandelde ik via de Zeugeberg, de Goudberg en het kaasmuseum (Oude kaasmakerij) naar de rustpost in “Bed & Breakfast Waterfields“, gelegen in de vallei van de Ravebeek. Op de terugweg naar Passendale passeerde ik eerst nog het Britse militaire kerkhof Tyne Cot Cemetery en daarna volgde een stukje over de vroegere spoorlijn 64, die Ieper met Roeselare verbond.  Tijdens de “Groote oorlog” was deze spoorweg een belangrijke aanvoerlijn met het front. De troepen van de Commonwealth noemden deze weg hun “Road to Passchendaele“. Het was toen de enige weg die een beetje begaanbaar was in het modderige landschap.

“Take a walk among the gravestones and your tears will cry for peace” (Major Gavin Stoddart MBE BEM / Alan G Brydon)

Mijn fotoreportage: Passendale 28 januari 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “28 januari 2018: Passendale (27 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.