12 september 2021
Tyne Cot Cemetery

28 januari 2018: Passendale (27 km)

Wandeling vanuit het kaasdorp Passendale. De tocht ging eerst richting Westrozebeke met een passage door het vijverbos. Hier en daar konden de wandelaars kiezen voor een verharde passage of een natuurparkoers. Dit laatste is eigenlijk synoniem voor een modderige veldweg. Een ander facet van een wandeling in deze landelijke regio is dat men overal, soms immense serres voor de tuinbouw en groenteteelt ziet.

Vanuit Westrozebeke wandelde ik via de Zeugeberg, de Goudberg en het kaasmuseum (Oude kaasmakerij) naar de rustpost in “Bed & Breakfast Waterfields”, gelegen in de vallei van de Ravebeek. Op de terugweg naar Passendale passeerde ik eerst nog het Britse militaire kerkhof Tyne Cot Cemetery. Daarna volgde een stukje over de bedding van de  vroegere spoorlijn 64, die Ieper met Roeselare verbond.  Tijdens de “Groote oorlog” vormde de spoorweg een verbinding met het front. De troepen van de Commonwealth noemden deze weg hun “Road to Passchendaele”. Het was toen de enige weg die een beetje begaanbaar was in het modderige landschap.

“Take a walk among the gravestones and your tears will cry for peace” (Major Gavin Stoddart MBE BEM / Alan G Brydon)

Mijn fotoreportage: Passendale 28 januari 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

One thought on “28 januari 2018: Passendale (27 km)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.