27 januari 2018: Wevelgem (27 km)

Organisatie van de Wevelgemse wandelclub: de Guldenbergstappers.

De vroege starters hadden pech want een of andere onverlaat vond het blijkbaar plezant om de bepijling van het parkoers in de war te sturen. Meestal is dit het werk van onschuldige bengels en valt de averij mee, maar nu was de sabotage blijkbaar heel grondig. De medewerkers van de club waren druk bezig om de aangerichte schade zo vlug mogelijk te herstellen. Heel jammer voor de organisatoren dat zoiets gebeurd.

Wijzelf startten wat later en konden probleemloos het parkoers afwandelen. Wij hadden ons ingeschreven voor de langste afstand. Er was eerst een plaatselijke lus door de Guldenberggemeente.

Daarna ging de tocht over de Leiebrug richting Lauwe, het geboortedorp van kunstenaar Willem Vermandere. Hij bezong hoe men vroeger tussen Kortrijk en Lauwe Blanche en zijn Peird kon zien en zoals hij zong: “het was van ’t schoonste op de weireld en ’t kieken weird”. Helaas was er vandaag geen spoor van Blanche en ook niet van zijn peird.

We wandelden langs de Leie, de golden river en over enkele mooie, modderige stap- en veldwegels. Vanuit de rustpost in Lauwe was er een lus uitgepijld die ons tot het Preshoekbos leidde.

Na de tweede doortocht in de rustpost wandelden we naar het hoogste punt van Lauwe: het Kraaiveld. Bij helder weer kan men van hier helemaal in het Westen aan de horizon de Kemmelberg zien. Daarna daalden we terug af tot bij de Leie. Langs de overkant van de rivier zagen we de mooie poort van de vroegere kloosterhoeve van de Guldenbergabdij. Een prachtig en pittoresk plekje van Wevelgem.

Na 27 wandelkilometers waren we terug bij de startzaal. Alhoewel ik alle paadjes van Wevelgem en Lauwe zeer goed ken en reeds meermaals heb bewandeld, had ik toch genoten van de tocht. Een beetje buitenlucht kan deugd doen. Alleen spijtig dat we ook vandaag amper het zonnetje zagen.

Mijn foto’s: Wevelgem 27 januari 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “27 januari 2018: Wevelgem (27 km)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.