Witte Bergmolen Tiegemberg

20 januari 2018: Ingooigem (21 km)

Wandelnetwerk Land van Streuvels

Parkoers: Ingooigem-Anzegem-Gijzelbrechtegem-Tiegem

Wandelen over kerkwegels door het golvende landschap en de mooie omgeving rond Tiegem en Tiegemberg.

Onderweg passeerde ik onder meer: de Landergemmolen, de toegangstrap naar het vroegere Duitse Kerkhof in Anzegem, de Bouvelokapel in Grijsloke, het Bassegembos, de Tiegemberg en het Sint-Arnolduspark, de Witte bergmolen, het Lijsternest.

De Vlaamse schrijver Stijn Streuvels woonde en werkte van 1905 tot aan zijn overlijden in 1969 in het Lijsternest in Ingooigem. Aan het raam in zijn werkkamer met uitzicht over het mooie, heuvelachtige landschap schreef hij heel wat van zijn meesterwerken. De kunstenaarswoning is ingericht als museum en kan tijdens de zomermaanden door het publiek worden bezocht. Tijdens de wintermaanden doet het Lijsternest dienst als schrijversresidentie en kunnen schrijvers er een tijdje logeren.

Aan de kerk van Ingooigem staat het grafmonument van Stijn Streuvels naast dit van Hugo Verriest.

Fotoreportage: Ingooigem 20 januari 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “20 januari 2018: Ingooigem (21 km)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.