Witte Bergmolen Tiegemberg

20 januari 2018: Ingooigem (21 km)

Wandelnetwerk Land van Streuvels

Parkoers: Ingooigem-Anzegem-Gijzelbrechtegem-Tiegem

Wandelen over kerkwegels door het golvende landschap en de mooie omgeving rond Tiegem en Tiegemberg.

Onderweg passeerde ik onder meer: de Landergemmolen, de toegangstrap naar het vroegere Duitse Kerkhof in Anzegem, de Bouvelokapel in Grijsloke, het Bassegembos, de Tiegemberg en het Sint-Arnolduspark, de Witte bergmolen, het Lijsternest.

De Vlaamse schrijver Stijn Streuvels woonde en werkte van 1905 tot aan zijn overlijden in 1969 in het Lijsternest in Ingooigem. Door het raam van zijn werkkamer had hij een mooi uitzicht over het heuvelachtige landschap en de Tiegemberg en hij schreef hier heel wat van zijn meesterwerken. De kunstenaarswoning is ingericht als museum en tijdens de zomermaanden toegankelijk voor het publiek. Tijdens de wintermaanden doet het Lijsternest dienst als schrijversresidentie en kunnen schrijvers er logeren en zich laten inspireren door de omgeving.

Aan de kerk van Ingooigem staat het grafmonument van Stijn Streuvels naast dit van zijn goede vriend en schrijver Hugo Verriest.

Fotoreportage: Ingooigem 20 januari 2018

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “20 januari 2018: Ingooigem (21 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.