kerkje van Afsnee

19 november 2017: Drongen (23 km)

Wandelen langs de oevers van de Leie tussen DrongenAfsneeSint-Martens-Latem en Baarle.

Het was een prachtige wandeltocht langs de meanderende en schilderachtige Leie ten zuidwesten van Gent.

Eerst stapte ik vanuit Drongen en via de wijk Drie Leien naar Afsnee. Het mooie, kleine, Romaanse kerkje van Afsnee staat te pronken op de rechteroever van de Leie. Achter het kerkje ligt de aanlegplaats van het veerpont voor wandelaars en fietsers. Via het meersengebied de Assels en voorbij het “Goed ter Kaaksmede” , een omwalde hoeve, bereikte ik opnieuw Drongen. Het dorpsplein met de Oude Abdij, een vroegere Norbertijnenabdij, is beschermd als monument. De kerktoren is het enige wat overblijft van de vroegere abdijkerk. De kerktoren wordt door zijn speciale vorm ook wel “de pepermolen” genoemd.

Daarna ging de tocht opnieuw langs de Leie richting Sint-Martens-Latem en Baarle. Onderweg vergaapten de wandelaars zich aan de vele imposante villa’s. Voorbij de brug over de autoweg tussen Oostende en Brussel kwam ik in het natuurgebied “De Keuzemeersen”. Het herfstzonnetje deed deugd en het was er prachtig wandelen. Alleen jammer dat het geraas van het drukke verkeer steeds te horen was. Aan het witte kerkje van Sint-Martens-Latem maakt de Leie een mooie bocht. Geen wonder dat het landschap en de schilderachtige Leie voor heel wat kunstenaars een bron van inspiratie is geweest. In Baarle nam ik de tijd om eventjes uit te rusten. Via enkele mooie onverharde wegen wandelde ik daarna terug naar Drongen.

Mijn fotoreportage: Drongen 19 november 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “19 november 2017: Drongen (23 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.