Zillebekevijver

1 november 2017: Zillebeke (20 km)

Vandaag koos ik voor een tocht vanuit Zillebeke, een deelgemeente van Ieper.

Waarom Zillebeke ? De streek ten zuiden van Ieper ken ik relatief goed en ik heb er reeds menige paadjes en wegeltjes meermaals bewandeld. Toch voel ik mij hier thuis en kom ik hier steeds graag terug. Daarvoor heb ik zo mijn redenen.

Ieper ligt op amper een boogscheut van mijn woonplaats, maar vooral het golvende landschap en de mooie natuur spreken mij aan. Daarenboven blijft het oorlogsverleden van de Ypres Salient mij uitermate fascineren. De aanblik van de militaire begraafplaatsen, de mijnenkraters en de vele andere zichtbare herinneringen aan de Oorlog nodigen mij steeds opnieuw uit tot bezinning en doen mij stil worden. Telkens opnieuw stel ik mij dezelfde vragen: Waarom al die onschuldige slachtoffers? Wie heeft dat gewild? Wat hebben wij uit dit debacle geleerd?

Tijdens de wandeling was het volop genieten van de mooie natuur: Zillebekevijver, de Verdronken Weide, de Gasthuisbossen en het domein de Palingbeek en werden we geconfronteerd met de littekens van de oorlog: militaire kerkhoven, Hill 60, de mijnenkraters “Caterpillar” en “Bluff”.

Foto’s  Zillebeke 1 november 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “1 november 2017: Zillebeke (20 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.