Dender in Pollare

28 oktober 2017: Denderwindeke (22 km)

Wandelen in de mooie Denderstreek tussen Ninove en Geraardsbergen.

We startten de tocht in Denderwindeke, “Winnik” genoemd in het plaatselijke dialect. De tocht ging  richting Pollare. Voor de start deden we ons eerst te goed aan de spiegeleitjes die de wandelclub aan de deelnemers aanbood.

Zowel Denderwindeke als Pollare zijn deelgemeenten van Ninove.  Pollare ligt aan de rechteroever van de Dender. De Sint-Christoffelkerk ligt hoog boven de rivier en men kan er genieten van een mooi panorama over de Dendervallei tussen Ninove en Geraardsbergen. De volledige dorpskom is beschermd als dorpsgezicht. Onderweg naar Pollare passeerden we de windmolen “Ter Zeven Wegen” en merkten we de rood-witte GR-teken op van de GR512. Dit GR-pad is 173 kilometer lang en loopt van Geraardsbergen naar Diest door Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. We smeedden onmiddellijk plannen om ook dit GR-pad te bewandelen. Misschien iets voor volgend jaar?

Vanuit Pollare was er nog een lus voor de wandelaars die kozen voor de langere afstand. We daalden af tot bij de ijzeren voetgangersbrug over de Dender en volgden een poosje stroomopwaarts het smalle jaagpad. De rivier meandert hier doorheen de mooie groene natuur. Toen we de rivier achter ons lieten ging het meteen bergop. De Onze-Lieve-Vrouwekapel ligt wat verderop afgelegen midden de natuur. Bij onze tweede passage in Pollare namen we de tijd om iets te eten en te drinken.

Op onze terugweg naar “Winnik” hadden we nog een mooi uitzicht op de stad Ninove en de abdijkerk.

De organiserende wandelclub “De Padstappers” uit Geraardsbergen zorgde voor een zeer geslaagd wandelevenement: een heel mooi parkoers met heel wat paadjes en onverharde wegen en een puike organisatie.

Mijn fotoreportage: Denderwindeke 28 oktober 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “28 oktober 2017: Denderwindeke (22 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.