1 oktober 2017: Oedelem (21 km)

Wandelen door de natuur aan de oostrand van Brugge.

De wandeltocht vertrok vanuit Oedelem en ging richting Assebroek en Sijsele.

Ik wandelde door dreven en enkele mooie stukjes natuur aan de oostrand van Brugge: de Assebroekse meersen en het Ryckeveldebos. Ik mijmerde over vroeger want het bos is voor mij een bekende plaats. Er is een militair oefenterrein waar ik als jonge gast tijdens mijn legerdienst in Sint-Kruis regelmatig kwam oefenen en er was een site waar we werden opgeleid om een (scheeps)brand te blussen. Ik was er toen ook een weekendje met enkele medesoldaten van piket.

Via de vroegere spoorweg Brugge-Eeklo ging het richting Sijsele. Hier was er een rustpost in een zaaltje achter het gemeentehuis. Vanuit Sijsele had de Beernemse wandelclub een wandellus uitgepijld richting golfterrein van Damme. Na een korte stop in Sijsele stapte ik terug naar Oedelem. Ik sloot de wandeling af met een “Préaris Quadrupel” van de Oedelemse brouwerij “Vliegende Paard Brouwers”.

De kalender wordt dunner, de dagen korter en de nachten langer. Wanneer men door bos en natuur wandelt, merkt men aan alles dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. De blaadjes aan de bomen en struiken verkleuren, vallen af en vormen een bladertapijt. ’s Morgens hangt de dauw en de nevel over de velden en akkers. In de bossen en de graskant groeien paddenstoelen: in alle maten, kleuren en vormen. De bodem ligt bezaaid met kastanjes, eikels en noten.

Elk seizoen heeft zijn charme en de natuur in herfsttooi is mooi. Toch moet ik bekennen dat ik het meeste van de lente hou wanneer alles opnieuw herleeft.

Enkele foto’s: Oedelem 1 oktober 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “1 oktober 2017: Oedelem (21 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.