6 mei 2017: Braine-le-Compte – Brugelette (GR121) (35 km)

4 de etappe van de GR 121 door Wallonië: van Braine-Le-Compte naar Brugelette

Een tocht door mooie, open en golvende landschappen van een stukje Henegouwen doorspekt met heel wat veldwegen.

We picknickten halverwege de tocht een kwartiertje in een bushokje bij het kerkje van Chaussée-Notre-Dame-Louvignies. Dit was onze enige stop. Gelukkig hadden we ons voorzien van drank en proviand want het enige café op onze route was gesloten. Wat een mens toch lijden kan. Een nieuwsgierige buurtbewoner kwam voorzichtig eventjes poolshoogte nemen. Enkele details later wreef hij zich door de schaarse haren en wenste ons nog een leuke tocht. We bedankten hem voor het begrip.

Onderweg wandelden we door enkele kleine plattelandsdorpjes met prachtige kerkjes maar helaas zonder bakkerij, een buurtwinkeltje of een klein café.

In Mévergnies-lez-Lens verlieten we het traject van de GR121 en stapten terug naar het station van Brugelette. Hier hadden we ’s morgens de wagen geparkeerd en de trein genomen naar Braine-Le-Comte met een overstap in Jurbise.

In Brugelette konden we na de wandeling nog genieten van een frisse pint.

Opnieuw een mooie GR121-ervaring. Onze volgende etappe over de GR121 zal ons leiden tot Harchies.

Mijn fotoreportage: GR121 van Braine-Le-Comte naar Brugelette

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “6 mei 2017: Braine-le-Compte – Brugelette (GR121) (35 km)

  1. Opnieuw een mooie reportage! Die me trouwens goesting geeft om niet te stoppen met GR 121 in Braine-le-Comte zoals ik eerst van plan was. Anderzijds, 35 km is wel ver…

    1. Is inderdaad wel een langere etappe. Misschien is er een mogelijkheid om een kortere versie te lopen ?? Vergeet alleszins niet om proviand en drank mee te nemen voor onderweg, want onderweg kan men zich niet bevoorraden. Groeten Didier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.