Wandelknooppunten in Wallonië

In Vlaanderen kunnen wandelaars kiezen uit een ruim aanbod van 32 wandelnetwerken. De site wandelknooppunt.be biedt een mooi overzicht van deze netwerken. Via de routeplanner kan men een wandeltocht voorbereiden, afdrukken of een bestand van de route op de outdoor-GPS opladen.

In Wallonië daarentegen was een dergelijk aanbod onbestaande. Nu komt daar gelukkig stilaan verandering in.

  • In de Oostkantons bestaat er reeds een netwerk van 1300 kilometer. Via de routeplanner op de site van go.eastbelgium.com kon men zelf een route aanmaken. Maar tot op heden ontbrak de bewegwijzering op het terrein. Hieraan wordt nu hard gewerkt en alle knooppuntenpaaltjes worden tegen de herfst geplaatst.
  • In Picardisch Wallonië, het Westen van Henegouwen, werkte men onlangs een dergelijk netwerk voor wandelaars uit. Het is goed voor 350 kilometer wandelwegen en omvat de regio van het Pays des Collines en het noorden van Celles en Ath en is aangesloten op dat van de Vlaamse Ardennen. De kaart kan men bestellen via de site www.wapinature.be
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.