8 april 2017: Coutiches (Fr) (26 km)

Een zonnige en stoffige verkenning van een stukje Paris-Roubaix: de kasseien van de Hel van het Noorden.

We startten vanuit Coutiches en stapten via Auchy-lez-Orchies en Bersée naar Mons-en-Pévèle en daarna over Faumont terug naar ons vertrekpunt.

We wandelden over de kasseistrook 11 van Auchy-lez-Orchies naar Bersée en de strook 12 van Mons-en-Pévèle. Ondertussen dokkerden horden wielertoeristen voorbij over de kasseien. Zij waren bezig aan hun “stoffige” helletocht naar Roubaix. Het was een internationaal gezelschap. We hoorden Frans, Spaans, Vlaams, Nederlands, Engels en Duits en ook heel veel “gevloek”. Langs de kant van de weg stonden reeds heel wat campers opgesteld met supporters wachtend op de passage van de “echte” helden de volgende dag. Drie Catalaanse wielerfans vroegen ons een foto te nemen van hun “fietsavonturen” in de Hel. Ze poseerden fier voor het spandoek die de volgende kasseistrook aankondigde.

We pauzeerden eventjes in Bersée en in Mons-en-Pévèle, in het Estaminet “Chez Flavien”, na de beklimming van de Pevelenberg. De voie verte de la Pévèle, een vroegere spoorweg, leidde ons van Mons-en-Pévèle naar Faumont. Daarna improviseerden we enigszins om terug bij ons startpunt te komen.

Mijn foto’s: Coutiches 8 april 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

4 gedachten over “8 april 2017: Coutiches (Fr) (26 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.