ophaalbruggetje langs kanaal Ath-Blaton

30 april 2017: Maffle (Adeps) (22 km)

Adeps-wandeling vanuit Maffle.

Het dorpje ligt in de provincie Hainaut en is een deelgemeente van het Waalse stadje Ath. Maffle ligt langs de Oostelijke Dender en het kanaal Ath-Blaton.

Vanuit de startzaal had de organisator 2 lussen uitgepijld van telkens iets meer dan 10 kilometer. De eerste lus was best aangenaam en ging via enkele mooie onverharde wegen door de velden en akkers ten oosten van Ath. Ondertussen kon ik genieten van enkele mooie vergezichten. Via Arbre, een andere deelgemeente van Ath, stapte ik terug naar Maffle. Vooraleer ik het kleine kerkje van Arbre bereikte, wandelde ik onder het spoorviaduct van Arbre. Dit viaduct maakt deel uit van de hogesnelheidslijn die Brussel met Lille verbindt en overspant de Dendervallei over een lengte van meer dan 2 kilometer.

Na een drankje in het “Maison du Peuple” hervatte ik het tweede gedeelte van de tocht. De wandeling ging nu richting Ath. Het parkoers liep eerst door de vroegere site van de steengroeven van Maffle en langs het kanaal Blaton-Ath tot aan het station van Ath. In deze steengroeven werd er vroeger blauwe steen ontgonnen. De steengroeve is nu een natuurgebied en een paradijs voor vissers en duikers. Daarna volgde een wat minder fraai stukje parkoers: via vooral verharde wegen en doorheen woonwijken terug naar de startplaats.

Mijn foto’s: Maffle 30 april 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.