Ruth stapt naar Compostela voor het goede doel

Gisteren trok een persbericht in een plaatselijke krant mijn aandacht. Het artikel verhaalde over het moedige en ambitieuze plan van Ruth om van haar woonplaats in West-Vlaanderen naar het Spaanse Santiago de Compostela te stappen. Ruth vertrekt op 1 mei en ze plant de afstand van 2300 kilometer te overbruggen in 96 etappes.

Ruth is hartpatiënte en kreeg van haar cardioloog de toestemming om de tocht aan te vatten. Reeds een tiental jaar heeft ze de wandelmicrobe te pakken en ze stapte in die jaren 19 tochten van 100 km succesvol uit.

Beroepshalve is Ruth verpleegster op een “palliatieve eenheid”. Haar werk en het contact met de patiënten op deze afdeling heeft haar visie op het leven veranderd zodat ze nu haar droom wil realiseren.

Met haar tocht wil ze bovendien geld inzamelen en een goed doel steunen. De opbrengst is bestemd voor de VZW Dr. Bergen. Dit fonds werd opgericht om kankerpatiënten financieel te ondersteunen.

Veel succes gewenst Ruth.

Meer informatie over de voorbereiding en het goede doel van de tocht kun je nalezen op de site: www.ruthgoescompostela.be

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.