14 januari 2017: Brussel (25 km)

Grote Routepaden door Brussel

We begonnen de tocht aan de Kathedraal Sint-Michiel en Sint-Goedele en volgden de GR126 tot aan het Normandisch Chalet in het Laarbeekbos. Parkoers: Martelaarsplein – Begijnhofkerk – Vlaamse Poort – Zwarte Vijvers – Basiliek van Koekelberg – Chalet van Laarbeek.

Daarna volgden we de GR-verbinding van het Chalet tot aan het Atomium. Parkoers: Koning Boudewijnpark – Dielegembos – Brugmannhospitaal – Atomium. Het GR-traject volgde een poosje de “Groene wandeling“, een rondwandeling van bijna 60 kilometer rond Brussel.

Bij het Atomium pikten we het traject op van de GR12 (Amsterdam-Parijs) dat we volgden tot in het centrum van Brussel. Parkoers:  Park van Laken en Koninklijk Paleis van Laken – Kerk van OLV van Laken – Kanaal en haven van Brussel – Noordwijk en Station Brussel-Noord – Rogierplein – Kruidtuin – Barricadenplein – Congreskolom

Het was een prachtige wandeling doorheen een stukje Brussel en daarenboven aten we lekkere Lamsbout “Chez Lucia” in de schaduw van de “torens” nabij het Noord-Station.

Hier wat verderop begon ik mijn loopbaan in de TBR-toren. Het kantoorgebouw is nu volop ontmanteld en staat in de steigers. Herinneringen komen opnieuw tot leven. Wat gaat de tijd snel.

Tempus fugit

Vooraleer huiswaarts te keren dronken we nog een Geuze in het café “A la Mort Subite”.

Mijn foto’s:  Brussel 14 januari 2017

Basiliek van Koekelberg
Basiliek van Koekelberg
Kasteel van Schonenberg te Laken, residentie van Koning Filip
Kasteel van Schonenberg te Laken, residentie van Koning Filip
panorama vanaf de Kruidtuin
panorama vanaf de Kruidtuin

 

het Brusselse café "A la Mort Subite"
het Brusselse café “A la Mort Subite”

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

5 thoughts on “14 januari 2017: Brussel (25 km)

  1. Altijd geïnteresseerd in je GR-ervaringen. Ik ga trouwens de GR 5A stappen als de nieuwe topogids er is. Ik zal dan regelmatig je verslagen komen bekijken.

    1. Blij dit te lezen Annelies. Op je blog merkte ik de verslagen op van de “Groene wandeling” rond Brussel. Deze wil ik ook nog wel eens stappen. Brussel is trouwens een mooie stad om te voet te verkennen met verrassend veel groen en parken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.