6 november 2016: Mainvault (Adeps) (20 km)

Wandeling doorheen le Pays d’Ath

De wandeling startte vanuit Mainvault, een deelgemeente van het Waalse stadje Ath.

Bij de start kreeg ik een kopie mee van een kaart waarop het parkoers was uitgetekend. De tocht bracht me eerst naar Bouvignies, een andere deelgemeente van Ath. Ik wandelde door het kleine dal gevormd door “La Blanche”, een zijriviertje van de Dender.

Vanuit Bouvignies stapte ik daarna door het groene”Pays d’Ath” via het gehucht “La Bigaude” richting Mont de Mainvault, een bult van 135 meter hoog. Boven had ik een mooi panorama over het landschap richting Ath.

Ik daalde af in de richting van  Œudeghien en mocht wat later een tweede maal, deze keer via een mooie veldweg de heuvel opklauteren. Beneden in de verte merkte ik het kleine kerkje op waar ik de wandeling begon. Tijdens de afdaling van de Mont de Mainvault passeerde ik nog voorbij de ietwat “mysterieuze” Kruisweg van Mainvault. Het kunstwerk dateert uit 1775 en werd gemaakt in blauwsteen door een meester beeldhouwer uit Soignies.

Mijn foto’s: Mainvault 6 november 2016

Een verslag van een wandeling in deze omgeving in juli 2015: Bois-Hellin.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.