26 november 2016: Zevekote (23 km)

Wandelen in de polders rond Zevekote, Moere en Zande.

Zevekote is een klein polderdorpje, gelegen tussen Torhout en Oostende, en een deelgemeente van Gistel. We wandelden door het open landschap van de vlakke polders naar Moere en Zande.

In Moere was er een lus van ruim 9 kilometer uitgepijld richting de wijk “Moerdijk“. We volgden een tijdje de Moerdijkvaart en passeerden het “Torenhof” langs de steenweg tussen Torhout en Oostende. Wat verder stapten we in de Moerdijkstraat voorbij een merkwaardige villa met vier unieke serres aan de zijgevels. Tijdens het schrijven van deze blogpost kwam ik te weten dat de wereldbekende Amerikaanse soulzanger Marvin Gaye hier in 1982 een poosje verbleef.  Daarna kwamen we bij de “Groene 62”, de vroegere spoorlijn tussen Oostende en Torhout.

Bij onze tweede passage in Moere pauzeerden we eventjes in het plaatselijke café: het Molenhof. Vanuit Moere wandelden we over lange, kaarsrechte wegen door het vlakke polderland naar het piepkleine polderdorpje Zande, een deelgemeente van Koekelare en van daaruit verder naar Zevekote.

Enkele foto’s: Zevekote 26 november 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.