12 november 2016: Buggenhout (Euraudax) (25 km)

Parkoers: Buggenhoutbos-Steenhuffel-Malderen

Deze week kozen we voor een Euraudax-tocht vanuit het Oost-Vlaamse Buggenhout. Peter was de baankapitein en het was ook zijn laatste Euraudax-organisatie. Via Dendermonde reden we naar Buggenhout en we volgden daarna de bepijling naar de sporthal, het vertrekpunt van de tocht. Ik herkende deze plaats van mijn deelnames aan de Dodentocht, want er was hier toen telkens een rust- en verzorgingspost.

Peter en Paul bemanden de inschrijvingstafel. De deelnemers konden ofwel 25 km (1 lus), ofwel 50 km (de beide lussen) wandelen. Patrick en ikzelf schreven ons in voor de eerste lus. Om 9h stipt gingen we onder leiding van Peter op pad met een groep van een zestigtal wandelaars . Paul, de ondervoorzitter van Euraudax, was de “laatste man” van dienst.

Tijdens het eerste deel van de tocht wandelden we door het mooie, in herfstkleuren getooide Buggenhoutbos. Het bos maakte vroeger deel uit van het Kolenwoud en situeert zich nabij het punt waar de provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brabant elkaar raken. Na een zestal kilometer was er een eerste wagenrust en het team van Peter verwende ons met soep en boterhammen. Na de wagenrust volgde nog een stukje bos en stapten we naar Steenhuffel, een deelgemeente van Londerzeel. Ongeveer halverwege de wandeling konden we een halfuurtje uitrusten in Taverne Gertrude. Na de pauze trokken we op verkenning door het Brabantse dorp. We passeerden de brouwerij Palm, in het centrum van de gemeente en het voormalige stationsgebouw. Het kasteel Diepensteyn is eigendom van de brouwerij en in de stoeterij worden er Brabantse trekpaarden, het symbool van Palm,  gefokt en opgeleid.

In Malderen was er nog een laatste wagenrust. Via het Buggenhoutbos stapten we terug naar de sporthal van Buggenhout. Peter en zijn team hadden ons voor de laatste maal een mooie wandeltocht aangeboden. Zowel het parkoers, als de bevoorrading waren top.

Een pluim voor Peter en zijn medewerkers voor de tocht maar ook voor alle organisaties in het verleden.

Mijn foto’s: Buggenhout 12 november 2016

Bekijk ook deze uitgebreide reportages van  Thierry en Jeroen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.