8 oktober 2016: Eke (20 km)

De tocht startte vanuit het CC De Brouwerij in Eke, een deelgemeente van Nazareth. Het Cultureel Centrum van Eke is in de gerestaureerde gebouwen van de voormalige brouwerij Ide gehuisvest, vandaar de naam.

In een school in het centrum van Nazareth was er een rustpost en ik moest er twee maal passeren. Tijdens de lus vanuit Nazareth stapte ik voorbij het oorlogsmonument op het gehucht Edemolen. Het werd opgericht ter ere van de slachtoffers die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog op 7 oktober 2014 sneuvelden. Jaarlijks is er op de verjaardag van de veldslag een herdenkingsplechtigheid bij het monument. Gisteren werd deze bloedige strijd opnieuw herdacht en ook nu lagen er heel wat bloemenkransen. Vanuit Nazareth start een wandelpad genoemd naar Kapitein Fremault, die tijdens de gevechten bij Edemolen sneuvelde.

In Nazareth wandelde ik nog voorbij het kasteel van Baron Kervyn de Volckaersbeke en door de mooie Lindendreef, die van het kasteel naar de kerk loopt.

Ik vond het wel jammer dat de volledige tocht over verharde paden en wegen liep. Maar de wijze woorden van het voetbalicoon Johan Cruijff in gedachte : “elk nadeel heb zijn voordeel” mocht ik van geluk spreken want na de tocht waren mijn wandelschoenen zelfs op zijn “properst”.

Mijn foto’s: Eke 8 oktober 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.