6 augustus 2016: Eecke (France) (15 km)

Circuit du Klockhuis

Wandelen in Frans-Vlaanderen tussen Cassel en Catsberg.

Eecke is een dorpje gelegen in Frans-Vlaanderen en situeert zich tussen het stadje Cassel en de Catsberg. Merkwaardig is dat de 17de-eeuwse houten kerktoren (of Klockhuis) naast de Sint-Wulmaarskerk staat en midden het kerkhof. Ook wat verderop in Hardifort kan men nog een gelijkaardige kerktoren bezichtigen.

Het circuit maakt in feite een grote lus door het golvende landschap omheen het dorpje. We wandelden over heel wat onverharde wegen en graspaden. Na de wandeling genoten we nog van een streekgerecht in de Brasserie Saint Georges.

Voor meer informatie: Tourisme Nord

Mijn fotoreportage: Eecke 6 augustus 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.