9 juli 2016: Grimbergen (30 km)

Wandeling door het open landschap van de  “Brabantse Kouters“, de streek ten noorden van Brussel.

De wandeling startte vanuit het Prinsenbos in het centrum van Grimbergen, de “Parel van Brabant“. We schreven ons in voor de omloop van 34km.  Een blik op de kaart met het uitgetekende parkoers toonde dat de tocht in noordelijke richting ging tot Londerzeel. We passeerden onderweg de Grimbergense deelgemeente Beigem, en Sint-Brixius-Rode, een gehucht van Meise en stapten door het Velaartbos in de Birrebeekvallei.

Bij de Calvariebergkapel, een voormalig bedevaartoord in Londerzeel waren we ongeveer halverwege en rustten we eventjes uit in het café Bergbos rechtover de kapel. Daarna ging het richting centrum Londerzeel en via Imde stapten we door de Molenbeekvallei en Wolvertemse beemden naar Wolvertem, een deelgmeente van Meise. In Imde wandelden we voorbij de boskapel en een mooie kasteelhoeve. Het kasteel van Imde ligt verscholen in een uitgestrekt landgoed en kregen we niet te zien.

We liepen parallel aan de drukke autoweg A12 en het geraas van het drukke verkeer was spijtig genoeg steeds hoorbaar. Voor het administratief centrum in Wolvertem (Meise) staat een kunstwerk ter ere van wielerlegende Eddy Merckx, ereburger van Meise. In Wolvertem besloten we wegens tijdsgebrek het uitgepijlde parkoers te verlaten en via de kortste weg naar Grimbergen terug te wandelen. Uiteindelijk bereikten we na 30 km opnieuw de startplaats in Grimbergen.

Het was mijn eerste wandeltocht doorheen de “Brabantse Kouters”. De streek-GR Groene Gordel doorkruist Grimbergen en Meise.

Mijn fotoreportage: Grimbergen 9 juli 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

2 gedachten over “9 juli 2016: Grimbergen (30 km)

  1. Beste ivb grimbergen 42 km gestapt en geen abdij gezien op deze abdijentocht ?
    Beste wandelgroeten
    Francois bevel (eurodax)

    1. Dag Francois, wij hebben noodgedwongen onze tocht wat ingekort. Het was voor mij de eerste kennismaking met deze streek. De abdijen waren ze waarschijnlijk vergeten 😉 Toch geamuseerd.

      Groeten, Didier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.